Pinsa – Για περισσότερα από 2000 χρόνια…..
Οβάλ και μακρόστενο σχήμα (ο όρος Pinsa προέρχεται από το λατινικό «Pinsere» που σημαίνει τεντώνω ) αυτό το είδος focaccia χρησιμοποιήθηκε επίσης ως βάση στην οποία τοποθετούνταν διάφορα πιάτα ή τουλάχιστον αυτή είναι η χρήση που μαρτυρείται στο VII. βιβλίο της Αινειάδας (1ος αιώνας π.Χ.) του Βιργίλιου, όπου βρίσκουμε τις πρώτες πιθανές νύξεις για αυτό το είδος φαγητού που έφαγε ο Αινείας, με τον γιο του και τους διοικητές του, μόλις έφτασε στο Λάτσιο, υποδεχόμενος από τον Λατίνο βασιλιά και τον κόρη Λαβίνια.
Σήμερα το Pinsa ξαναγεννιέται, είναι ένα σύγχρονο προϊόν σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στην εποχή μας στις ανάγκες και τις συνήθειές μας.
Τα αποκλειστικά και διακριτικά χαρακτηριστικά του Pinsa προέρχονται τόσο από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται όσο και από τη διαδικασία παραγωγής που υιοθετήθηκε για την κατασκευή του, χάρη στο aenta και τη φυσική αιώρηση που διαρκεί 72 ώρες, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας αλεύρια (πολύ υψηλής ποιότητας μαλακό αλεύρι σίτου, αλεύρι σόγιας , ρυζάλευρο) και μια μικρή δόση έξτρα παρθένου ελαιολάδου.